Totalul afișărilor de pagină

luni, 16 mai 2022

O mai ţineau doar rugăciunile…

 

       Astăzi am mai primit câteva informaţii despre starea în care se găseşte casa Elisabetei Rizea din Nucşoara. Matei, coordonatorul proiectului CER, mi-a spus că stâlpii prispei erau atât de afectaţi încât meşterii maramureşeni au rămas de-a dreptul uimiţi cum de nu s-au prăbuşit, antrenând şi căderea casei. Până la Crăciun nu credeau că ar mai fi rezistat, deci intervenţia actuală e de-a dreptul salutară!

     ,,Au mai ţinut-o rugăciunile! – mi-a completat inspirat Matei. Poate şi rugăciunile celor de dincolo…

      În locul lor au fost plantaţi pentru eternitate inimi de stejari maramureşeni. O idee foare interesantă culeasă de la Matei este şi aceea că nimic nu va fi aruncat la renovarea casei, iar ce nu va mai putea fi folosit va fi oferit muzeelor şi caselor memoriale ale rezistenţei anticomuniste din toată ţara. Şi astfel seminţele memoriei nucșorene vor ajunge peste tot unde va fi nevoie de ele !

      Aş vrea la final să îi mulţumesc în mod special domnului Ion-Andrei Gherasim, preşedinte al  Fundaţiei Corneliu Coposu, care, ca şi la precedenta strângere de fonduri, a fost primul ce a sărit în ajutorul CER!

 

 














Pentru donaţii :

IBAN Cont RON: RO30BTRLRONCRT0383835101
IBAN Cont EUR: RO77BTRLEURCRT0383835101
IBAN Cont USD: RO81BTRLUSDCRT0383835101
SWIFT: BTRLRO22

Titular cont: Vîrvoreanu Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu