Totalul afișărilor de pagină

duminică, 10 septembrie 2017

Cu emotii la Festivalul de pe Valea Pacurarului

            Vacanţa mare a luat sfârşit şi odată cu ea vara care acum ceva timp părea veşnică şi nimic nu ne dădea de înţeles că nu este astfel. Elevii se pregătesc de un nou început, părinţii aleargă să le cumpere cele necesare, profesorii fac ultimele pregătiri pentru a-i primi cât mai decent în şcoală.
            Ultimul eveniment înainte de startul unui lung semestru a fost în localitatea noastră Festivalul Ţuicii de pe Valea Păcurarului, organizat pentru prima oară toamna, a doua zi după Nasterea Maicii Domnului. Elevii noştri au fost solicitaţi să participe şi timp de aproape două săptămâni s-au făcut eforturi intense pentru ca prezenţa lor să fie una care să onoreze şcoala. Eforturi cu atât mai lăudabile cu cât copiii au fost în vacanţă şi ştie toată lumea că nu-i uşor să renunţi la zilele tale libere. În fine, s-au făcut repetiţii intense cu ajutorul  doamnelor Maria Pulpea şi Nicoleta Tronaru, s-a lucrat la măşti şi brăţări pentru standul şcolii, activitatea fiind supervizata de doamna Emanuela Nedelcu.
          Sâmbătă de dimineaţă copiii au fost prezenţi pe Valea Păcurarului, îmbrăcaţi în costume populare, veseli, dar şi emoţionaţi, fiind pentru prima oară când urcă pe o astfel de scenă.       O prima surpriză oferită lor a fost întâlnirea cu domnul Ioan Rodoş, meşter popular din Nucşoara  specializat în sculptura în lemn. Un om cald, apropiat de copii. Intr-un chip firesc  i-a atras, le-a explicat câteva elemente de bază, le-a spus mici istorii şi anecdote. Apoi i-a implicat într-un concurs, a cărei idee era că ei să şlefuiască nişte mici obiecte, jucării ale copiilor de altădată. Apoi, acestea prin vraja suflată de dl Rodoş, urmau să zboare cât mai sus, câştigătorul primind un mic cadou din partea sculptorului.


                                         


                                         

         Concursul de ,,zbor’’ a fost urmărit cu mare interes de către elevi şi, poate, şi de publicul format din consătenii noştri, perechi ce au trecut de 50 de ani de căsnicie, premiate de către dl primar Nicolae Pană.
Si ultimele pregatiri !      După premierea amintită, a început cu emoţii spectacolul şcolarilor. În debutul programului Rebeca Miuţă a recitat  poezia ,,Festival la Cosesti'' de Nicolae Braniste, compusa pentru acest eveniment.

    Apoi pe scenă au urcat Cătălin Vezeteu şi Vlad Nedelcu, care au interpretat  ,,Mă dusei la târg’’.
                                         

     Au urmat Anne Marie Mazilescu şi Vlad Nedelcu cu piesa ,,Ţânţarii’’, preluată de la Ada Milea, preferată a băiatului meu.


Gata, au scapat ! !        A venit rândul celor mai mari să ne arate cum s-au pregătit, Bianca Vlad interpretând două piese - ,,Lupii’’ şi ,,Cântec despre Bucovina’’.  Colegele ei au jucat apoi pe scenă sarbe si hore.
      În final, Leo Bujor, fostul elev al Şcolii Leiceşti, un talentat chitarist, ne-a încântat cu melodiile sale.
                                       

         Emoţiile au luat sfârşit şi copiii au revenit la stand unde au încercat să vândă din produsele făcute cu atâta migală zile în şir. Standul nostru era  însă situat lateral faţă de drum şi de aceea puţin vizitat. Aşa că strategia de marketing a trebuit schimbată din mers şi obiectele prezentate acolo unde oamenii erau strânşi într-un număr mai mare. Această schimbare, plus o mână de ajutor acordată de doamna Nicoleta, au făcut ca în următoarea oră să dispară toate produsele copiilor. Acum ei regretau că nu au lucrat mai multe !       Doamna Lili Dima de la Şcoală Primară Petreşti a organizat un atelier de lucru manual cu elevii dumneaei.
  
     Lângă noi se aflau elevii de la Centrul de Olărit care făceau demonstraţii ale acestui meşteşug atât de răspândit odinioară în satul Petreşti.       Şi cu voia dumneavoastră mă plimbam şi eu pe ici pe colo, încercând să surprind o lume în imagini!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu