Totalul afișărilor de pagină

joi, 8 iunie 2023

Din nou la Nucșoara… din nou în curtea Elisabetei Rizea ...


       Proiectul CER – Casa Elisabeta Rizea - a debutat în septembrie 2019 la Palatul Elisabeta din Bucureşti şi are etape clare de realizare a diferitelor lucrări. Cea mai importantă etapă este aceea a salvării şi restaurării efective a micuţei case nucșorene. În 2020-2022 s-au realizat lucrări în acest sens, iar în vara aceasta planul era recondiţionarea acoperişului şi ceva de muncă la faţadă. Bogdan Vârvoreanu, strănepotul Elisabetei Rizea şi preşedintele Asociaţiei Elisabeta Rizea, a discutat cu meşterul maramureşean ce a muncit şi în primăvara trecută, iar acesta i-a spus că prioritatea, pe lângă acoperiş, trebuie să fie refacerea tavanelor şi a podelei din cele două cameră şi holul dintre ele. Aceasta ar fi ordinea firească.

      În primăvară am realizat un proiect de strângere de fonduri pe platforma sprijină.ro şi împreună cu Bogdan am încercat să convingem cât mai multe persoane de importanţa realizării unui astfel de proiect al memoriei, pornind de la Elisabeta Rizea, femeia – simbol al luptei şi rezistenţei anticomuniste. Rezultatul a fost că 95 de oameni de suflet au donat sume cuprinse între 10, 30, 50 şi 3.000 de lei, iar câteva fundaţii care se ghidează după cuvintele doamnei Ana Blandiana ,, Atunci când justiţia nu reuşeşte să fie o formă de memorie, memoria singură poate fi o formă de justitie’’, ne-au dăruit  sume substanţiale. E vorba de Fundaţia Academia Civică, Fundaţia Ana Blandiana şi Romulus Rusan, Fundaţia Corneliu Coposu, Asociaţia Reclădim România, cărora le mulţumim încă odată. În final donaţiile dumneavostra au ajuns la cca 30.000 lei.

       Acum… Devizul întocmit pentru lucrări e de 50.000 lei. Şi s-ar putea începe în august.

       Aşa că vă rog din nou să ne sprijiniţi pentru a obţine cei 20.000 de lei ce ne lipsesc pentru Casa Eliabeta Rizea. În afară de donaţii, poate unii dintre dumneavoastră cunoaşteţi manageri de firme ce pot face sponsorizări. Ulterior aceşti bani poţi fi deduşi de la stat la sfârşit de an. Ne-ar ajuta cu adevărat.

       Elisabeta Rizea a spus odată -  ,,Trei zile dacă mai trăiesc, da’ vreau să ştiu că s-a limpezit lumea’’. Lumea nu s-a limpezit, dar putem să ajutăm şi noi, de unde suntem, cu puţin, dar cu inima deschisă şi încrezătoare. Aveţi încredere în noi că facem tot ce putem, dar este greu, este imposibil fără ajutorul dumneavoastră.

 

Pentru donaţii:

Bogdan Vârvoreanu, Asociaţia Elisabeta Rizea

 

IBAN Cont RON: RO30BTRLRONCRT0383835101

IBAN Cont EUR: RO77BTRLEURCRT0383835101

 

 


 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu