Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 11 iunie 2011

Festivalul Tuicii - Cosesti 2011

La sfarsitul lunii mai a acestui an a avut loc deja traditionalul Festival al Tuicii din Cosesti, asteptat mereu ca pe un prilej de petrecere, de relaxare, de iesire in aer liber. Valea Pacurarului a gazduit sutele de oameni plecati din vreme sa ocupe un loc cat mai bun, pe comerciantii zelosi si nu in ultimul rand, pe producatorii de tuica. Dincolo de aspectul de balci peste care a trebuit sa trec repede, de intromisiunile politice, peste care am trecut si mai repede, m-am gandit ca ar fi bine daca as incerca sa surprind cateva momente mai deosebite ale acelei zile de mai.
   Intai sa-i dau cuvantul lui Sorin Mazilescu, fostul meu coleg de scoala la Leicesti, ajuns azi intr-o functie importanta in Pitesti, aceea de director la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș.



Dupa acest scurt istoric al Festivalului, sa vedem cum se distreaza locuitorii comunei si nu numai ei, pe muzica populara:


Insa sa nu uitam de unde vine numele, de la cunoscuta tuica de Cosesti, marca inregistrata asa cum ne spune un producator serios - domnul Dan Manolescu:



Tot umbland pe la diversele standuri, am gasit o adevarata comoara la tanti Maria Plopeanu. Si cred ca nu am fost singurul surprins ca mai exista astfel de oameni si la noi in comuna!



Tineretul nu parea insa prea tentat de aceste costume, asa cum se vede si pe fetele lor mai mult sau mai putin plicticite!



Si cred ca nu au admirat nici aceste scaune deosebite, sigur s-au gandit ca ar fi cam...tari!
                                 

Asa ca tot mai buna e o friptura rapida si niste mici fierbinti la Salonul Oficialitatilor!



Si pana da doamna primar Tudose un interviu la ,,Muscel Tv'', sa aruncam o privire si la cei mai mici mesteri de la Centrul de Olarit:





Dar unde este mesterul meu preferat, Iuliana dintr-a VII-a? Ca ma tot bate la cap de doua saptamani sa-mi faca un ulcior trainic si racoros la Festival?!

Iata ca am gasit-o:



Si acum echiparea pentru olarit, promisiunea trebuie respectata:



Dar sa vedem si produsele Centrului de Olarit de la Cosesti:


Toate ca toate, dar stiu cine s-a distrat cel mai bine la Festival! Iata-l:



Pana la anul, la revedere! Pacuraru, un loc superb, ne asteapta insa in fiecare zi!


                                                                                  


2 comentarii:

  1. Frumos colajul de poze si, de asemeni, comentariile? (el era Dutzu?!)
    Pacat ca nu poti posta si ceva tuica :)
    gabi

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos scris...Valea Pacurarului, un loc deosebit. Merita vazuta!

    RăspundețiȘtergere