Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 10 mai 2014

Suferințele unui fiu de dușman al poporului

     ,,Domnule, îți spun, eram copil și vroiam să fiu și eu ca toși copiii. Tata era deja la închisoare. Și atunci, într-o zi, eram la primară, au decis să ne facă pionieri. Și s-a făcut careu, iar înainte de ceremonia asta, pe mine m-au scos din careu și m-au dat la o parte. Eram singurul, domnule, nu înțelegeam nimic. M-am dus la mama acasă plângând. Uite, mamă ce mi s-a întâmplat. Mama m-a îmbrățișat și mi-a șters lacrimile. Lasă Titule, mi-a zis, lasă că nu îți trebuie ție cravata lor roșie. O sa-ți fac eu una și mai frumoasă. Tot roșie o să fie Titule, dar să o porți numai prin curte. Acesta a fost primul moment în care le-am simțit ura și m-au umilit. Doar primul.’’    Câtă ură și îndârjire au putut să aibe acești așa ziși oameni?
    Suficientă încât să calce în picioare sufletul unui copil de 7-8 ani ?
    Suficientă încât să o aresteze pe Victoria din Nucșoara, mama a 2 copii de 3 ani si un an și jumătate și să nu dea voie nimănui să se apropie de casa acestor prunci vreme de 3 zile?
     Suficientă încât s-o aresteze pe Filofteia din Stănești cu fetița ei cu tot, încleștată de picioarele mamei ei și apoi s-o arunce din mașină, lăsând-o inconștientă la marginea drumului, departe de casă ?
     Suficientă încât să se oprească în fața unei Ecaterine din Nucșoara împietrite de suferință și, din proprie inițiativă, să îi arate fotografii cu un craniu, întrebând-o - ,,Îl cunoști pe ăsta, bandito, e fi-to?’’ Da, era. Și întregul univers s-a mai prăbușit odată ca de fiecare dată când unei mame i se ia definitiv speranța că ar mai fi în viață copilul ei.
     Cine au fost aceștia?  români au fost, români cu cel mai mic r posibil. românii de lângă noi. Asta dacă nu îi dăm crezare lui nea Gică Șuța, nepotul Elisabetei Rizea care spunea - ,,Domle, comunismul s-a făcut din țigani și din potlogi, nu din oameni, numai din adunătură înființați.’


3 comentarii:

 1. Bărăgan Vlad11 mai 2014, 13:00

  Aceşti aşa zişi români au avut suficientă ură încât să nu ţină cont de viaţa oamenilor ,sacrificându-i ca pe nişte animale ,darămite de libertate lor care este singur lucru care ne defineşte de restul animalelor necuvântătoare. Prin urmare nu se pot numi oameni!

  RăspundețiȘtergere
 2. ATIT DE ROMANI INCIT II TOLERAM SI AZI.....UITATI-VA PESTE TOT PRINTRE POLITICIENI SUNT FII SI FICELE ACESOR ROMANI CU r MIC ...IAR CELOR CARE AU SUFERIT SI CELOR CARE INCA SUFERA NU AU PRIMIT NIMIC ..NICI MACAR RECUNOASTEREA MERITELOR OBTINUTE PRIN SUFERINTA

  RăspundețiȘtergere
 3. Comunismul si nazismul au fost bolile secolului 20 !

  RăspundețiȘtergere