Totalul afișărilor de pagină

vineri, 2 mai 2014

MESAJE PENTRU DOMNUL ȘTEFAN ROMANCIUC DIN HERȚA PIERDUTĂ

      Acum câteva zile le-am povestit elevilor mei de la clasa a VIII-a despre întâlnirea pe care am avut-o cu domnul Ștefan Romanciuc si cât de mult m-a impresionat povestea sa personală. Am scris despre toate acestea pe blog și îi rog să transmită, ei ca și copii care au început să gandească și să înțeleagă anumite situații și stări de lucruri, atât din trecut, dar și din prezentul influențat de acel trecut al bunicilor. Inițial nimeni nu a lăsat nici un comentariu, dar a doua zi, probabil simțind dezamăgirea pe care mi-au produs-o, au început să scrie. Aici sunt mesajele lor. Citindu-le, îmi dau seama cât de mult au crescut acești copii, nu doar de la clasa a V-a până acum, cât mai ales în clasa a VIII-a. Și mai ales înțeleg că am lăsat o urmă în sufletele lor. Dacă mă vor mai căuta în anii următori, dacă îmi vor telefona sau doar îmi vor scrie pe net, voi gândi încă odată și odată în sinea mea - ,,Chiar am făcut treabă bună, merită să fii profesor, totuși.''
     Da, și asta vreau de la voi - atitudine și curaj !
     Dar deocamdată vreau să vă mai spun că sunt mândru de voi și când veți pleca mai departe in septembrie o să luați și puțin din mine.
        

    

Iuliana Elena Stancu Acesti oameni au platit pentru ceea ce au simtit si pentru ceea ce vroiau sa schimbe in propria tara...sunt de parere ca toti am avea aceasta oportunitate dar nu avem curajul sa ne exprimam in fata unor oameni!



Sorin Ionuţ Este incredibil cum "Foamea de bani, de putere, de manipulare" a unor oameni fara mila poate distruge vietile a sute de mii de oameni. Comunistii au fost niste oameni pe care ii bucura suferinta altuia, chipurile oamenilor afundate in neputinta cand erau prinsi de securitate si torturati, batuti. Si toate astea pentru ce?! Pentru ca multora le era frica sa se ridice impotriva comunistilor, sa se uneasca si sa ii doboare pe acesti paraziti care au adus numai si numai suferinta. Dupa parerea mea, daca oamenii nu aveau frica asta in sange, daca romanii ar fi fost cu adevarat preocupati de soarta tarii nu ar fi luat nastere comunismul. Partizanii au fost cei mai curajosi oameni pentru ca au avut curajul sa isi spuna punctul de vedere si sa lupte pentru tara. Oamenii acestia au fost cu adevarat niste oameni, niste romani care au crezut in drepturile si in libertatea lor la fel ca si domnul Stefan care in ciuda suferintei a continuat sa lupte pentru noi, pentru viitorul nostru, al tuturor romanilor. Nici macar in ziua de astazi nu am ajuns sa fim liberi in tara noastra asa cum spunea si Vlad . Conducatorii tarii sunt preocupati de ei, vor sa le fie numai lor bine. Nu mai exista multi oameni pe care ii intereseaza cu adevarat viitorul tarii noastre! Chiar daca acesti oameni exista, nu pot fi descoperiti pentru ca majoritatea vad niste oameni importanti doar in cei despre care vorbeste presa si care apar in toata emisiunile de scandal. Nimeni nu mai crede in libertate, suntem manipulati de conducatorii nostrii, cei care se presupune ca ar trebui sa aive grija de Romania. Poate cand lumea se va trezi vom avea si noi o tara ca toate celelalte. Oare ce viitor vom avea noi? Copiii pe care ii intereseaza soarta tarii mai mult decat pe politicieni. Oare va trebui sa stam si noi ascunsi prin munti si sa luptam cu acesti hoti? Sau vom trai intr-o tara libera? Oare copiii inocenti care tin sa creada intr-un viitor mai bun vor fi dictatorii sau eroii de maine?



Vlad Baragan Comuniştii sunt cei care au furat tinereţea unui băiat de 16 ani precum şi multor altora. Dar este şi o parte pozitivă, furându-le copilăria le-au deschis ochii către adevarul care este în spatele promisiunilor făcute de comunişti. Şi totodată adolescenţii aveau ocazia să-și iubească ţara, încercând să o salveze. Nici în ziua de astăzi nu suntem liberi în ţara noastră !

Dumitrache Emil Acesti oameni cum este si domnul Stefan sunt oameni care au scris  istoria cu curajul lor si cu dorinta lor de a schimba ceva in tara asta,  dar ei au platit cu tineretea lor care a fost furata si umilita de catre comunisti . Eu ii respect pe acesti oameni si ii voi respecta mereu si va doresc multa sanatate celor care mai sunteti printre noi.



Andreea Iulia Timpul a trecut, insa durerea din sufletul domnului Stefan nici pe jumatate.. Asemenea povesti nu sunt intalnite prea des, povesti care starnesc admiratia noastra catre oameni care au dat nastere unei oportunitati spre o patrie mai armonioasa. Suferinta din sufletul unui baiat de doar 16 ani a fost provocata datorita unor oameni fara suflet, comunistii... Multe ar fi de spus cu privinta la aceasta poveste ! Ii doresc domnului Stefan toate cele bune si multe zile in care sa ne onoreze tara !






Daniel Nitu Este o poveste cu adevarat impresionanta care ar trebui sa ne deschida ochii tuturor, o poveste care ne arata durerea unei persoane al carui suflet este cusut pe pamantul romanesc, suflet care chiar si atunci cand tara devine o inchisoare pentru cei buni s-ar intoarce si ar schimba cu ultimele puteri oricat de putin ar fi ceva in aceasta tara. Acesti oameni trebuie sa fie exemple pentru fiecare roman, exemple care sa ne daruiasca macar un cat un fir de nisip din devotamentul, intelepciunea si curajul lor. Doar acest putin ar putea schimba cu usurinta soarta tarii noastre. Nu putem fi mandri intr-o tara in care chiar daca ne-am distrus  eroii drept multumire pentru ei privim cu mainile in san cum tara noastra se duce singura la vale. Acesti eroi au fost inconjurati numai de tradatori si totusi au creionat imaginea romanului, dar oare noi impreuna, romani liberi nu putem schimba ceva? Stramosii nostri au fost si vor ramane oameni deosebiti. Tara noastra trebuie sa fructifice putin din acest eroism si chiar daca am patat acum imaginea eroilor si a noastra sa schimbam macar pe viitor in Romania sa predomine acesti eroi, nu oamenii mediatizati ce ne calca tara in picioare! Impreuna putem schimba tara si nu pentru noi ci pentru a aduce respectul macar intr-o mica masura pentru oamenii care si-au dat sufletul pentru liberatea pe care noi o batjocorim!


Laura Maria Diaconescu Moarte? Viata? Aceste cuvinte nu au existat pentru cei ce s-au sacrificat pentru ca noi sa putem avea un viitor. Nu exista "azi" nu exista "maine", exista doar Istorie! Iar aceasta istorie este scrisa de bunicii si strabunicii nostri. Ei au fost cei care au facut sa nu ducem grija zilei de maine. Ei au facut parte din noi. Ei sunt cei carora trebuie sa le multumim. Ei sunt cei care nu mai sunt. Ei sunt adevaratii eroi ai Romaniei!



Un comentariu:

  1. Moarte? Viata? Aceste cuvinte nu au existat pentru cei ce s-au sacrificat pentru ca noi sa putem avea un viitor. Nu exista "azi" nu exista "maine" exista doar Istorie! Iar aceasta istorie este scrisa de bunicii si strabunicii nostrii. Ei au fost cei care au facut sa nu ducem grija zilei de maine. Ei au facut parte din noi. Ei sunt cei carora trebuie sa le multumim. Ei sunt cei care nu mai sunt. Ei sunt adevaratii eroi ai Romaniei!

    RăspundețiȘtergere